De Heineken Ontvoering – Het Ware Verhaal

Dinsdagavond, 9 november 1983. Om twee minuten over zeven trekt Alfred ‘Freddy’ Heineken de deur van zijn kantoor aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam achter zich dicht. Plots verschijnt uit het niets een groepje mannen, die Heineken overmeesteren, blinddoeken en in een bestelbusje smijten. Heinekens chauffeur Ab Doderer snelt toe om zijn baas te helpen, maar wordt ook te grazen genomen.

Het bestelbusje snelt naar een loods in het Amsterdamse industriegebied De Heining. Daar worden Heineken en Doderer opgesloten in twee kleine, koude cellen. Drie weken lang zitten ze er als beesten aan de muur geketend vast, terwijl de ontvoerders Cor ‘Flipper’ van Hout, Willem ‘Neus’ Holleeder, Frans ‘Stekel’ Meijer, Jan ‘Poes’ Boellaard en in mindere mate Martin ‘Remmetje’ Erkamps het bedrag van 35 miljoen losgeld eisen.

Deze tweede druk van De Heineken Ontvoering is uitgebreid met een nieuw hoofdstuk. In het hoofdstuk wordt onder andere in gegaan op de in oktober 2011 verschenen film met de gelijknamige titel. Het is dezelfde film waaruit ontvoerder Willem Holleeder ‘om creatieve redenen’ geschrapt is. Toenmalig leider van het onderzoek Kees Sietsma noemt het in zijn voorwoord ‘het meest complete boek over de Heineken-ontvoering’. True crime tot op het bot!

De Heineken Ontvoering – Het Ware Verhaal verscheen in oktober 2011 bij Just Publishers. De derde druk (hier afgebeeld) verscheen enkele maanden later, in december 2011.

De media over De Heineken Ontvoering:

‘Alleszins de moeite waard. Absoluut een aanrader.’
Misdaadjournalist John van den Heuvel in RTL Boulevard.

‘Een buitengewoon interessant, groot naslagwerk met tal van foto’s, heel veel nieuwe verhalen en weetjes en: heel zorgvuldig gedaan.’
Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink.

‘Vlot leesbaar boek’ en ‘Overzichtelijk én feitelijk’
De Volkskrant

‘Het is een boek met inhoud. Als je er eenmaal aan begint zal je het willen en moeten uitlezen. Een boek om voor altijd te hebben. Echt een aanrader.’
Misdaadjournalist.web-log.nl.

‘Een mooi Heineken-ontvoering-naslagwerk, dat in de kast naast het boek van Peter R. de Vries thuishoort.’
Misdaadweblog Politiespotter.

‘Het boek leest als een trein. Ondanks dat de afloop van het verhaal bij iedereen wel bekend is, houdt dit boek de aandacht goed vast.’
Fok.nl

Bestellen?
Prijs: 12,95 €
ISBN-13: 978-90-8975-174-4
De tweede (en inmiddels ook de derde) druk van De Heineken Ontvoering zijn te koop nu bij de betere boekhandel. Bestellen kan op meerdere websites of via een boekhandel.