Het Grote Nederwietboek

Hasj en wiet zijn al bijna vijftig jaar niet meer weg te denken uit Nederland. De softdrugs zijn inmiddels net zo Hollands als klompen, windmolens en kaas. Nederland zonder hasj en wiet zou Nederland niet zijn!

Het Grote Nederwietboek vertelt het verhaal over wiet en Nederland. Van de opkomst van de allereerste coffeeshops in de jaren 70 en 80 tot aan de softdrugscriminaliteit die tientallen jaren later vooral de zuidelijke provincies op ontploffen doet staan. En laten we vooral het gedoogbeleid -en alle gevolgen van dien- niet vergeten!

Maar wat mag nou wel en niet? Hoe legaal is het eigenlijk om over straat te dwalen met een paar joints? Zelfs als die niet voor jezelf bedoeld zijn? En is cannabis nou wel of niet verslavend? Kun je na een flinke stoomsessie nog wel fatsoenlijk functioneren? Of houden je hersenen er na verloop van tijd mee op? En wat heb je aan medicinale marihuana, als je eigenlijk al ten dode opgeschreven bent en artsen de hoop hebben opgegeven?

Allemaal vragen die Het Grote Nederwietboek beantwoordt. Maar het zijn maar een paar voorbeelden. Wat doet wiet met je? Welke soorten hasj en wiet zijn er en wat zijn de verschillen? Wat zijn de gangbare prijzen? Wat moet je doen bij een psychose? Waarom moet je wiet eigenlijk niet met tabak mengen?

En misschien wel de allerbelangrijkste vraag van allemaal: hoe kweek je nou zelf fatsoenlijke wiet zonder dat je daarbij politie en Justitie op je dak krijgt?

Het Grote Nederwietboek verscheen in augustus 2011 bij Just Publishers.

Bestellen?
Prijs: 17,95 €
ISBN10: 9089751629
het Grote Nederwietboek is te koop bij de betere boekhandel. Bestellen kan op meerdere websites of via een boekhandel.