Virtuele werelden

Wie aan virtuele werelden denkt, denkt vooral aan Second Life en World of Warcraft; twee werelden die uitvoering in het nieuws zijn geweest. Een hype? Misschien. Maar de werelden zijn leuk om te ontdekken en, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, helemaal niet zo moeilijk te doorgronden. Maar wat is een virtuele wereld eigelijk? En wat kun je er beleven? Kun je in Second Life nou echt alles en iedereen zijn wat je zelf wilt? En hoe kom je er dan in? Deze vragen vormen de basis van een speurtocht door acht van de grootste en bekendste virtuele werelden van het moment.

Dit boek neemt je stap voor stap mee de virtuele wereld in. De acht bekendste, grootste en uniekste werelden gaan voor je open. Hoe kom je er nou in? Wat kun je er allemaal beleven? En hoe moeilijk is dat eigenlijk, je virtuele droomhuis bouwen terwijl je tegelijkertijd moet bedenken of je virtuele jij nou overdreven gespierd moet zijn of dat je hem gewoon zijn bierbuikje laat houden. En in de tussentijd moet je nog opletten dat je niet verslaafd raakt ook.

Treed binnen in de virtuele werelden en laat je echte leven even voor wat het is.

Virtuele werelden verscheen in oktober 2007 bij uitgeverij AW Bruna. Helaas wordt het boek niet meer bijgedrukt. Om toch zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven het boek te lezen, is het hieronder in te zien. Sommige virtuele werelden en websites die in dit boek beschreven worden zijn inmiddels op meerdere manieren veranderd. Daardoor zijn sommige te volgen stappen wellicht niet meer helemaal hetzelfde. Daarvoor excuses.

Bestellen?
Prijs: 16,95 €
ISBN: 9022958051
Virtuele Werelden is nog te vinden bij sommige boekhandels, maar wordt niet meer bijgedrukt. Bestellen kan op meerdere websites of via een boekhandel.